با اصلاح مشکلات دندانهای فک پایین با کامپوزیت، مشکلات ظاهری آنها برطرف شده و مزایای زیر را برای فرد به همراه خواهد داشت:
- طرح لبخند فرد با ترمیم ظاهر دندانهای فک پایین اصلاح میشود.
- برطرف کردن مشکلات ظاهری فک پایین، باعث میشود که اعتماد به نفس فرد افزایش یابد.کامپوزیت در رشت با این روش فرد میتواند با اعتماد به نفس بیشتر لبخند بزند، صحبت کند و نگران نمایان شدن دندانهای خود نباشد.
- گاهی ممکن است دندانهای فک پایین با فک بالا از نظر رنگ مشابه نباشند و زرد و لکه دارد باشند. یکدست نبودن رنگ دندانها ظاهر بسیار نامطلوبی را به وجود میآورد. بنابراین با استفاده از این درمان زیبایی میتوان رنگ آنها را ترمیم و یکدست کرد.
- اصلاح اندازه دندانها به متناسب شدن اندازه آنها با سایر دندانها کمک میکند.
کامپوزیت فک پایین چقدر دوام دارد؟
به طور معمول عمر کامپوزیت دندان بین ۵ تا ۷ سال است. اما برخی موارد در افزایش و یا کاهش این مدت زمان نقش دارند. از میان آنها میتوان به برند مورد استفاده، مهارت دندانپزشک در انجام کار و همچنین مراقبتهایی که فرد انجام میدهد، اشاره کرد.
نحوه انجام کامپوزیت فک پایین چگونه است؟
پس از مراجعه به کلینیک دندانپزشکی، دندانپزشک وضعیت دهان و دندان فرد را مورد بررسی و ارزیابی قرار میدهد. در صورت مناسب بودن شرایط او برای شروع درمان، مرحله انتخاب رنگ بر اساس سلیقه بیمار و راهنماییهای دندانپزشک انجام میشود. سپس سایر مراحل که در ادامه به طور مختصر آنها را شرح دادهایم، انجام میشوند:
- سطح دندانها باید کاملاً تمیز و عاری از هرگونه پوسیدگی، جرم، پلاک یا ذرات مواد غذایی باشد. به همین دلیل دندانپزشک در صورت نیاز ابتدا بروساژ یا جرم گیری را انجام میدهد تا سطح دندانها کاملاً تمیز شود.
- ممکن است نیاز باشد قسمتی از مینای دندان تراش داده شود. این کار معمولا برای باند بهتر کامپوزیت به مینا و همچنین اصلاح ظاهر دندان صورت میگیرد.
- سپس برای اینکه سطح دندانها مقداری متخلخل شود، آنها را با استفاده از ژل اسیدی شستشو میدهند.
- برای به وجود آمدن پیوند محکم بین مواد و دندانها، باید سطح آنها کاملاً خشک و عاری از رطوبت باشد. به همین منظور دندانپزشک سطح آنها را کاملاً خشک میکند.
- در این مرحله چسب کامپوزیت بر روی دندانها قرار داده میشود و دندانپزشک برای فعال کردن کاتالیستهای آن، نور دستگاه لایت کیور را بر روی آن میتاباند.
- مواد کامپوزیت بر روی سطح دندانها قرار داده شده و با استفاده از ابزار دندانپزشکی مخصوص آنها را متناسب با فرم دندانهای فرد، شکل داده و تنظیم میشوند.
- پس از اطمینان از مناسب بودن مقدار و فرم مواد، نور دستگاه لایت کیور بر روی آنها تابانده میشود تا در جای خود محکم شوند.
- برای صاف و صیقلی کردن سطح دندان و همچنین اصلاح لبههای آن، با استفاده از سنبادههای مخصوص سطح آن پالیش داده میشود
- مرحله آخر شامل گاز زدن کاغذ کربنی است تا نحوه قرار گرفتن دندانهای فک بالا و پایین پس از کامپوزیت کردن مورد بررسی قرار بگیرد. در صورت مشاهده هرگونه ایرادی، فوراً برطرف شود.
نحوه مراقبت از کامپوزیت ونیر فک پایین
فرد با انجام مراقبتهای پس از کامپوزیت نه تنها به افزایش ماندگاری بیشتر زیبایی آنها کمک میکند، بلکه در هزینههای خود نیز صرفه جویی خواهد کرد. همچنین از ابتلا به عوارضی که ممکن است در اثر عدم رعایت نکات مراقبتی به آنها دچار شود نیز پیشگیری میکند.
در ادامه این نکات را بیان کردهایم:
- دو بار در روز مسواک بزنید.
- هر روز نخ دندان بکشید.
- دهان خود را هر روز با استفاده از دهانشویه شستشو دهید.
- از مسواک، خمیر دندان و دهانشویه مناسب استفاده کنید. (برای داشتن انتخاب مناسب با دندانپزشک خود در این خصوص مشورت نمایید.)
- استعمال سیگار و سایر دخانیات را ترک کنید تا دچار عوارضی که سلامت دندانها و لثهها را به خطر میاندازند و در نهایت به کامپوزیتها آسیب میرسانند، نشوید.
- مصرف نوشیدنیها، خوراکیها و مواد غذایی رنگی را که نه تنها بر رنگ دندانها تأثیر میگذارند، بلکه ونیرها را نیز زرد و لکه دار میکنند، به حداقل برسانید. بهتر است پس از هر بار میل کردن موارد ذکر شده، دندانهای خود را مسواک بزنید. در صورت عدم دسترسی به مسواک، دهان خود را با آب شستشو دهید.
- مصرف خوراکیها، مواد غذایی و نوشیدنیهای رنگی را نیز به حداقل برسانید. زیرا قند و اسید با تأثیر گذاشتن بر سلامت دندانها و ایجاد خطر پوسیدگی، میتوانند سلامت کامپوزیتهای نصب شده بر روی آنها را نیز به خطر بیندازند.
- دندان قروچه یکی از مشکلاتی است که بر اثر اضطراب و استرس به وجود میآید. افرادی که به آن دچار میشوند، هنگام خواب به طور ناخودآگاه دندانهای خود را بر روی یکدیگر فشار دهند. این فشارها به کامپوزیتها آسیب وارد میکنند. به همین دلیل توصیه میشود که در صورت ابتلا به این مشکل با دندانپزشک خود مشورت کرده و نایت گارد مناسب دندانهای خود را تهیه کنید.
- گاز زدن مواد غذایی سفت مانند هویج، شکستن تخمه و پوست سایر مغزها از مواردی هستند که باعث شکستن، لب پر شدن یا ترک خوردن آنها میشوند. همچنین باز کردن درب اشیا با دندان با وارد کردن فشار زیاد به کامپوزیتها آسیب به آنهاخواهد شد.
- مراجعه به دندانپزشک و انجام چکاپهای ۶ ماهه بسیار مهم است. با انجام این کار در صورت وجود هرگونه مشکل، دندانپزشک فوراً اقدام به برطرف کردن آن میکند و از بروز عوارض بعدی و آسیب دیدن کامپوزیتها پیشگیری میکند.
آیا با کامپوزیت کردن دندانهای فک پایین، دندانها دو رنگ میشوند؟
افراد بسیاری هستند که پس از کامپوزیت کردن دندانهای فک بالای خود تصمیم میگیرند که این اقدام را برای فک پایین خود انجام دهند. یکی از نگرانیهای این افراد در مورد دو رنگ شدن دندانهای بالا و پایین است. با راهنماییهایی که در ادامه بیان کردهایم، میتوانید از بروز این مشکل پیشگیری کنید:
https://drshamsdentist.com/%D9%85%D8%AA%D8%AE%D8%B5%D8%B5-%D8%A7%DB%8C%D9%85%D9%BE%D9%84%D9%86%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/
- در صورتی که قبلاً دندانهای فک بالای خود را کامپوزیت کردهاید، مجدداً به دندانپزشک قبلی خود مراجعه کنید. ایشان با استفاده از برند و رنگی که قبلاً از آن استفاده کردهاید، دندانهای فک پایین را نیز ترمیم میکند تا رنگ دندانها کاملاً یکدست شود.
- در صورتی که تنها میخواهید دندانهای فک پایین خود را ترمیم کنید، بهتر است برای انتخاب رنگ به دندانپزشک خود اعتماد کنید. زیرا ایشان بر اساس تجربهای که دارد، میتواند بهترین و مشابهترین رنگ به رنگ دندانهای فک بالا را به کار ببرد.
:: بازدید از این مطلب : 329
|
امتیاز مطلب : 17
|
تعداد امتیازدهندگان : 6
|
مجموع امتیاز : 6